min logo

Дом ученика "Машинац" на Копаонику

РЈ "Београд-Машинац"

Видео снимак

тел.: 036/5471 407
моб.: 064/8656-778
е -mail :Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
управница: Љубинка Денчић

Контакт, информације, резервације:
тел.: 011/33 48 418
е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Бојан Бабић, организатор програма попуне капацитета
моб.: 065/848 5254

Зорана Здравковић, организатор програма попуне капацитета
моб.: 064/8656924

Жарко Вуксановић, организатор програма попуне капацитета
моб.: 064/865 6968


Дом ученика средњих школа ''Београд - Машинац'' налази се на Копаонику, на месту које се назива Пајино пресло, на висини од 1780 метара. Дом ученика је васпитно-образовна установа чији је програм рада усклађен са узрастом деце и климатским условима на Копаонику.
Објекат је власништво Министарства просвете. Има традицију преко четрдесет година рада са свим популацијама и свим облицима рекреативне наставе.
    
Објекат ''Београд-Mашинац'' на Копаонику је сазидан 1972. године. Током наредних година је вршена доградња и адаптација, тако да сада дом располаже са 110 лежаја. Собе су са креветима на спрат и сопственим купатилима. На располагању су и два апартмана. Објекат поседује кафе-бар са камин салом, пространу трпезарију, клупски простор за стони тенис и друге забаве и учионицу у којој се одржава настава. У зимском периоду функционише и скијашница опремљена комплетном ски опремом. Зграда има сопствено централно грејање и одговарајући агрегат.

Скијашки центар Копаоник, највећи у Србији, са одлично припремљеним стазама, које су повезане системом жичара и ски лифтова, пружа уживање свим категоријама скијаша, од почетника до скијаша врхунских способности.

Систем за вештачко оснежавање, чист ваздух, стазе за ноћно скијање, простор за најмлађе скијаше и друге почетнике обезбеђују дугу скијашку сезону, па и најзахтевнији гости могу бити сигурни да ће уживање бити потпуно.
За оне који не скијају има довољно места за шетњу и друге игре на снегу.

На једној од најлепших локација на Копаонику, у централној туристичкој зони, на Пајином преслу, а покрај скијашке стазе смештен је и наш Дом „ Машинац“.
Многобројни гости, љубитељи скијања, како они који скијају дуги низ година , тако и они који су први пут на скијама, радо бирају наш објекат за одмор и рекреацију, а истина је да је „ Машинац“ већ традиционално добар домаћин.

У белој сезони, међу бројним активностима које се нуде посетиоцима, настава скијања је омиљени део плана и програма зимовања за ђаке, који су најчешћи и најбројнији гости.
Прве кораке и правила скијања деца савлађују лако уз помоћ професора-инструктора скијања, кроз дружење, игру, али уз професионални приступ пре свега.
Велика стручност, посвећеност и позитиван приступ инструктора чине да полазници врло брзо почињу да возе прве вожње, најпре уз њихову подршку, а затим самостално са другарима.

Поред часова скијања и игара на снегу, што је ученицима најзанимљивије, понуђене су и активности којима могу квалитетно попунити слободно време, најчешће у вечерњим сатима.
Креативне радионице, квизови знања, караоке, плес, диско вечери, друштвене игре су само део забаве у паузи до следећег скијања.
Вечерње анимације гостију изазивају буре смеха и одушевљења, пре свега маштовитошћу инструктора у избору најнеобичнијих игара у које вешто увуку како децу, тако и одрасле.

У зеленој сезони  (јесен, пролеће, лето) посетиоцима су понуђене шетачке туре и излети у комбинацији  са спортско-рекреативним и културним садржајима.
Добро осмишљене шетње током којих се гости упознају са лепотама, али и изазовима и опасностима планине такође се одвијају у организацији професора-инструктора.
Приче о правилима понашања у Националном парку Копаоник, преживљавању и ризицима на великим надморским висинама, техникама ходања у планинским условима, оријентацији имају едукативни карактер, али су истовремено и занимљиве и деци и одраслима.

Нарочито пажлљиво се слушају легенде везане за називе појединих врхова, стена или пропланака до којих се стиже током шетњи, а искусни организатори њима испуњавају паузе током обилазака.
Овај програм је најпримеренији школарцима на рекреативној настави, али и деци вртићког узраста који стичу прва практична знања у непосредном додиру са природом.

Леп и пријатан амбијент, топлина и удобност осећа се у сваком кутку нашег  Дома.

Собе су наменски опремљене, прилагођене потребама деце различитог узраста, углавном четворокреветне са сопственим купатилом , поседују ТВ. У понуди су и два апартмана, модерно и функционално опремљена.

Уз професионално љубазно, али ипак присно особље, осмишљено и добро организовано време боравка, као и чињеницу да је све подређено госту, желећи да се осећа опуштено и као код куће, јасно је зашто се многи из године у годину враћају у „Машинац“.

Сигурно је да је добар провод загарантован и за малишане и за школарце, али и за њихове старије пратиоце у било ком периоду боравка у овом објекту.

 Дом ученика Машинац Копаоник Дом ученика Машинац Копаоник Дом ученика Машинац Копаоник Дом ученика Машинац Копаоник Дом ученика Машинац Копаоник
 Дом ученика Машинац Копаоник Дом ученика Машинац Копаоник Дом ученика Машинац Копаоник Дом ученика Машинац Копаоник Дом ученика Машинац Копаоник
 Дом ученика Машинац Копаоник Дом ученика Машинац Копаоник Дом ученика Машинац Копаоник Дом ученика Машинац Копаоник Дом ученика Машинац Копаоник
 Дом ученика Машинац Копаоник Дом ученика Машинац Копаоник Дом ученика Машинац Копаоник Дом ученика Машинац Копаоник  

Comments powered by CComment

Дом ученика средњих школа Београд