ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ ДОМА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

 

ГЕНЕРАЦИЈЕ УЧЕНИКА СТАСАЛЕ СУ У ОКВИРУ ДОМА


Дом ученика средњих школа у Београду је васпитно образовна установа у којој се обезбеђују: смештај, исхрана и услови за учење и реализацију образовних и васпитних активности и садржаја, забавни и спортски живот за ученике који похађају школу ван њиховог места боравка.

Обавештења !

Vaše ime:

E-mail adresa:

Највећи проблем којег би желео/ла да се ослободиш/решиш је:

школа

породица

лични изглед

другарство

љубав

пороци

резултати

 

БИБЛИОТЕКА


 
библиотека Стеван Чоловић библиотека Алекса Дејовић библиотека
 

 

 
 
Библиотека Дома ученика средњих школа у Београду званично је отпочела са радом 2002. године. Ове године обележава јубилеј десет година постојања. Библиотеку чини централна библиотека „Петар Драпшин“ и четири огранка: „Алекса Дејовић“, „Карађорђе“, „Стеван Чоловић“ и „Змај“. Библиотека поседује 9029 библиотечких јединица. Структура књижног фонда је разноврсна и обухвата: лектиру, антологије, речнике, енциклопедије, лексиконе, монографије, белетристику, као и стручну литературу из области лингвистике и књижевности, религије, психологије, педагогије , историје, уметности.
 
библиотека Стеван Чоловић библиотека Алекса Дејовић
 
  Рад Библиотеке се одвија у складу са Законом о библиотечкој делатности, а од самог оснивања сарађује са Библиотеком града Београда и Одељењем за унапређивање и развој библиотечке делатности. Извршена је аутоматизација целокупног књижног фонда у програму „ Б ++ “. Библиотекар и васпитачи задужени за рад библиотеке у огранцима, планирају, уређују и организују рад библиотечке секције.
 
  Друштво школских библиотекара Србије поводом Међународног дана школских библиотекара је 24.10.2011. године Библиотеци Дома ученика средњих школа у Београду доделило награду „ Мина Караџић“ у категорији за најбољу средњошколску библиотеку у 2010/11. години.
 
библиотека Карађорђе библиотека Змај

 

библиотека Петар Драпшин библиотека Карађорђе библиотека Змај