ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ ДОМА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

 

ГЕНЕРАЦИЈЕ УЧЕНИКА СТАСАЛЕ СУ У ОКВИРУ ДОМА


Дом ученика средњих школа у Београду је васпитно образовна установа у којој се обезбеђују: смештај, исхрана и услови за учење и реализацију образовних и васпитних активности и садржаја, забавни и спортски живот за ученике који похађају школу ван њиховог места боравка.

Обавештења !

Vaše ime:

E-mail adresa:

Највећи проблем којег би желео/ла да се ослободиш/решиш је:

школа

породица

лични изглед

другарство

љубав

пороци

резултати

Дом ученика "Машинац" на Копаонику


 

РЈ "Београд-Машинац"

тел.: 036/5471 407

моб.: 064/8656-778

е -mail :masinac@dombeograd.rs

управница: Љубинка Денчић

 

Контакт, информације, резервације:

ул. Хиландарска 7, Београд

тел.: 011/33 48 418

моб.: 064/8656 763

е-mail: dom.masinac@gmail.com

 

Дом ученика средњих школа ''Београд - Машинац'' налази се на Копаонику, на месту које се назива Пајино пресло, на висини од 1780 метара. Дом ученика је васпитно-образовна установа чији је програм рада усклађен са узрастом деце и климатским условима на Копаонику.

Објекат је власништво Министарства просвете. Има традицију преко четрдесет година рада са свим популацијама и свим облицима рекреативне наставе.

Објекат ''Београд-Mашинац'' на Копаонику је сазидан 1972. године. Током наредних година је вршена доградња и адаптација, тако да сада дом располаже са 110 лежаја. Собе су са креветима на спрат и сопственим купатилима. На располагању су и два апартмана. Објекат поседује кафе-бар са камин салом, пространу трпезарију, клупски простор за стони тенис и друге забаве и учионицу у којој се одржава настава. У зимском периоду функционише и скијашница опремљена комплетном ски опремом. Зграда има сопствено централно грејање и одговарајући агрегат. 

 

Скијашки центар Копаоник, највећи у Србији, са одлично припремљеним стазама, које су повезане системом жичара и ски лифтова, пружа уживање свим категоријама скијаша, од почетника до скијаша врхунских способности.


Систем за вештачко оснежавање, чист ваздух, стазе за ноћно скијање, простор за најмлађе скијаше и друге почетнике обезбеђују дугу скијашку сезону, па и најзахтевнији гости могу бити сигурни да ће уживање бити потпуно.

За оне који не скијају има довољно места за шетњу и друге игре на снегу.

 

На једној од најлепших локација на Копаонику, у централној туристичкој зони, на Пајином преслу, а покрај скијашке стазе смештен је и наш Дом „ Машинац“.

Многобројни гости, љубитељи скијања, како они који скијају дуги низ година , тако и они који су први пут на скијама, радо бирају наш објекат за одмор и рекреацију, а истина је да је „ Машинац“ већ традиционално добар домаћин.

 

У белој сезони, међу бројним активностима које се нуде посетиоцима, настава скијања је омиљени део плана и програма зимовања за ђаке, који су најчешћи и најбројнији гости.

Прве кораке и правила скијања деца савлађују лако уз помоћ професора-инструктора скијања, кроз дружење, игру, али уз професионални приступ пре свега.

Велика стручност, посвећеност и позитиван приступ инструктора чине да полазници врло брзо почињу да возе прве вожње, најпре уз њихову подршку, а затим самостално са другарима.

 

Поред часова скијања и игара на снегу, што је ученицима најзанимљивије, понуђене су и активности којима могу квалитетно попунити слободно време, најчешће у вечерњим сатима.

Креативне радионице, квизови знања, караоке, плес, диско вечери, друштвене игре су само део забаве у паузи до следећег скијања.

Вечерње анимације гостију изазивају буре смеха и одушевљења, пре свега маштовитошћу инструктора у избору најнеобичнијих игара у које вешто увуку како децу, тако и одрасле.

 

У зеленој сезони  (јесен, пролеће, лето) посетиоцима су понуђене шетачке туре и излети у комбинацији  са спортско-рекреативним и културним садржајима.

Добро осмишљене шетње током којих се гости упознају са лепотама, али и изазовима и опасностима планине такође се одвијају у организацији професора-инструктора.

Приче о правилима понашања у Националном парку Копаоник, преживљавању и ризицима на великим надморским висинама, техникама ходања у планинским условима, оријентацији имају едукативни карактер, али су истовремено и занимљиве и деци и одраслима.

Нарочито пажлљиво се слушају легенде везане за називе појединих врхова, стена или пропланака до којих се стиже током шетњи, а искусни организатори њима испуњавају паузе током обилазака.

Овај програм је најпримеренији школарцима на рекреативној настави, али и деци вртићког узраста који стичу прва практична знања у непосредном додиру са природом.

 

Леп и пријатан амбијент, топлина и удобност осећа се у сваком кутку нашег  Дома.

Собе су наменски опремљене, прилагођене потребама деце различитог узраста, углавном четворокреветне са сопственим купатилом , поседују ТВ. У понуди су и два апартмана, модерно и функционално опремљена.

 

Уз професионално љубазно, али ипак присно особље, осмишљено и добро организовано време боравка, као и чињеницу да је све подређено госту, желећи да се осећа опуштено и као код куће, јасно је зашто се многи из године у годину враћају у „Машинац“.


Сигурно је да је добар провод загарантован и за малишане и за школарце, али и за њихове старије пратиоце у било ком периоду боравка у овом објекту.Погледајте галерију фотографија

 

 

Погледајте видео галерију