ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ ДОМА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

 

ГЕНЕРАЦИЈЕ УЧЕНИКА СТАСАЛЕ СУ У ОКВИРУ ДОМА


Дом ученика средњих школа у Београду је васпитно образовна установа у којој се обезбеђују: смештај, исхрана и услови за учење и реализацију образовних и васпитних активности и садржаја, забавни и спортски живот за ученике који похађају школу ван њиховог места боравка.

Обавештења !

Vaše ime:

E-mail adresa:

Највећи проблем којег би желео/ла да се ослободиш/решиш је:

школа

породица

лични изглед

другарство

љубав

пороци

резултати

Фестивал

19.01.2018

ФЕСТИВАЛ КРАТКОМЕТРАЖНОГ ФИЛМА


У циљу обележавања Светског дана превенције самоубистава међу младима произишла је идеја да дамо својеврстан допринос у јачању друштвене свести о овом важном проблему.

Међу адолесцентима између 15 и 19 година самоубисто је други по учесталости узрок смрти, а сваке године се убије најмање 100000 младих у свету.

СЗО и Међународна асоцијација за превенцију самоубиства прогласиле су 10. Септембар Светским даном превенције самоубиства, који се обележава да би се скренула пажња на самоубиство као нешто што је могуће спречити.

 

Није кул бити кул

 

Једно ново, одлично искуство. Уживала сам снимајући краткометражни филм ”Није кул бити кул” са осталим члановима ове предивне екипе.

Тематика филма и јесмо ми. Адолесценти. У данашње време свако од нас помислио је бар једном да науди себи. У мом окружењу људи не говоре о томе, али то се по њима самима види. Зато ми и јесмо били ту, да убедимо наше вршњаке да их одвратимо од тог корака. Исто тако, дали смо упутства како родитељи да примете, реагују и спрече њиховог тинејџера да наудe себи. Заиста ми је било задовољство бити део овако хуманог филма.

Надам се да ћете и ви пребродити препреке које су нас спутавале да реално сагледамо стварност као што смо ми то урадили током нашег креативног рада у филму.

 видео

                                                                Стефановић Ивана

 

Алоне

Насиље је веома чест појам, како код нас тако и у свету, а о томе се недовољно прича. Оно може постати хронично ако нешто нешто не предузмемо да на време покренемо друштвене иницијативе, позитивне акције и едукацију младих и одраслих на ове изазове.

Људи усвајају децу из разних побуда., Пружање сигурности детету љубав и пажња требали би да буду главни мотив код усвајања детета.

У филму се ретроспективно осликава животни пут једног тинејџера који је првобитно остављен од својих биолошких родитеља. Превалио је велики пут преласком из једне у другу хранитељску породицу.

С правом се може рећи да је главни јунак другачији од остале деце који живе у потпуним породицама. Он је несхваћен од околине и вршњака. Прави проблеме и увек је на ивици конфликта.

Снимајући филм о тинејџеру схватили смо колико смо срећни што можемо да бити део једне друштвене акције као што је Светски дан обележавања борбе против самоубиства међу тинејџерима.

 видео

                                                               Станишић Јанко

                                                               Љиљанић Миљан