ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ ДОМА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

 

ГЕНЕРАЦИЈЕ УЧЕНИКА СТАСАЛЕ СУ У ОКВИРУ ДОМА


Дом ученика средњих школа у Београду је васпитно образовна установа у којој се обезбеђују: смештај, исхрана и услови за учење и реализацију образовних и васпитних активности и садржаја, забавни и спортски живот за ученике који похађају школу ван њиховог места боравка.

Обавештења !

Vaše ime:

E-mail adresa:

Највећи проблем којег би желео/ла да се ослободиш/решиш је:

школа

породица

лични изглед

другарство

љубав

пороци

резултати

Филм

09.03.2018

„LАDY BIRD“


7.03.2018. год.    Tuckwood

 

„Lady Bird“ је редитељски деби глумице Грете Гервик. Редитељка је направила филм који на моменте није филм, већ   делује као нечији живот који се одиграва пред нашим очима. Стиче се утисак да је гледалац уронио у туђу собу у тренутку кад се  нечија прича завршава. Сведоци те животне приче били су и наши ученици у Tuckwood-у гледајући овај филм.

Смејали су се када је било смешно, стидели се када главна глумица лаже, пустили сузу када је она плакала.

 „Lady Bird“ није романтична комедија, иако на тренутке може да завара.

Гервик је инспирисана осећањима која је имала као тинејџерка и заједно са глумицом Сошом Ронан направила је лик Кристин, која је оличење свих наших пубертетских мука. Самозаљубљива, склона ситним преварама, белим лажима, несигурна, превише сигурна, незадовољна, презадовољна ,одраста са емпатичном и критичном мајком, оцем без посла, усвојеним братом. Жељна је слободе, огорчена на учмали град и католичку школу који је спутавају, сигурна да ће јој факултет у кул граду омогућити остварење свих снова. Кристин је типична седамнаестогодишњакиња у процепу између адолесценције и доба одрастања, где ипак схвата да и други имају проблеме, а не само она.

Ову причу о граду из којег је неко потекао, о родитељима и првој љубави, пољупцу, жељи да будемо нешто што нисмо, да припадамо необичном друштву, треба видети.

„Lady Bird“ je искуство после којег вам препоручујемо да позовете своје родитеље, имаћете много тога да им кажете.