ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ ДОМА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

 

ГЕНЕРАЦИЈЕ УЧЕНИКА СТАСАЛЕ СУ У ОКВИРУ ДОМА


Дом ученика средњих школа у Београду је васпитно образовна установа у којој се обезбеђују: смештај, исхрана и услови за учење и реализацију образовних и васпитних активности и садржаја, забавни и спортски живот за ученике који похађају школу ван њиховог места боравка.

Обавештења !

Vaše ime:

E-mail adresa:

Највећи проблем којег би желео/ла да се ослободиш/решиш је:

школа

породица

лични изглед

другарство

љубав

пороци

резултати

Хуманитарна акција ученика РЈ

19.01.2018


БУДИ И ТИ НЕКОМЕ ДЕДА МРАЗ


Хуманост младих је и ове године дошла до изражаја организовањем акције под називом „Буди и ти некоме "Деда Мраз“ којом су ученици РЈ „Карађорђе“ обрадовали малишане из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској.

Ученици су самоиницијативно организовали прикупљање средстава, куповину и прављење поклона за децу из „Прихватилишта за ургентну заштиту деце од злостављања и занемаривања“.Спремили су пакетиће са слаткишима, играчкама и средствима личне хигијене, а уз све то и креативну честитку са најлепшим жељама за предстојеће празнике.

Уочи Нове године је организована и посета Прихватилишту, уручење пакетића и дружење са малишанима. Седморо ученика, представника Дома „Карађорђе“ и ове хуманитарне акције, је у пратњи васпитача и педагога уручило поклоне и честитке и провело незаборавне тренутке у дружењу са младима.

 

Утисци ученика:

„Та деца су пуна љубави коју желе да усмере ка некоме. Њихова жеља да покажу ситнице и личне ствари које поседују је велика. Сваки осмех и лепа реч им значе много. Радују се и најмањој ситници и сваком малом гесту. Они су веома расположени иако њихова ситуација није баш најбоља. Они ње нису  свесни у потпуности.

За тих сат времена колико смо провели у дружењу са њима, ја сам схватила да треба да будемо срећни оним што имамо, а ту мислим првенствено на породицу, пријатеље, топли дом и могућности за школовање и напредовање, јер тамо негде постоје и они којима је то ускраћено. Била сам тужна јер сам схватила колико су они невини и чисти, добронамерни и искрени, а немају оно што је најосновније.“                 

                                                                           Дивна Коковић

 

„Овим одласком у Прихватилиште сам желео да сазнам како живе и друга деца. Ја тешко исказујем своје емоције, али тога дана су ми осећања прорадила и цела та ситуација ме на неки чудан начин дотакла и оставила неизбрисив траг у мени.

Надам се да смо ми успели да надокнадимо барем тај један загрљај који сва та деца ишчекују од родитеља. Схватио сам колико њима ситнице значе и колико има мало треба да се обрадују.

Овом акцијом смо и ми  научили о животу и о томе како треба уживати у малим стварима, а оно што не можемо да променимо не треба да нас брине.“                            

 

галерија                

                                                                                

                                                                                  Јовица Лазаревић