ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ ДОМА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

 

ГЕНЕРАЦИЈЕ УЧЕНИКА СТАСАЛЕ СУ У ОКВИРУ ДОМА


Дом ученика средњих школа у Београду је васпитно образовна установа у којој се обезбеђују: смештај, исхрана и услови за учење и реализацију образовних и васпитних активности и садржаја, забавни и спортски живот за ученике који похађају школу ван њиховог места боравка.

Обавештења !

Vaše ime:

E-mail adresa:

Највећи проблем којег би желео/ла да се ослободиш/решиш је:

школа

породица

лични изглед

другарство

љубав

пороци

резултати

Мјузикл

05.12.2017

"ЦИГАНИ ЛЕТЕ У НЕБО"


Позориште на Теразијама нас је поново одушевило својим спектакуларним мјузиклом који ће се у дому препричавати. „Цигани лете у небо“ представљају спој више уметности које су се удружиле око једне љубавне приче и њеног трагичног краја.

 

 

Прича о Лојку Зобару, крадљивцу коња и његовој љубави према Циганкки Ради  адаптација је једног дела приповетке „Макар Чудра“ Максима Горког.

Мјузикл нас је одвео у неко романтичарско време, представио нам је живописни живот у черги, али и живот грађанства, тежње и снове о слободи, али и њеним ограничењима. Пратили смо причу поносних, смелих, мудрих и надасве слободних људи. Кроз многобројне ликове су демонстриране различите филозофије живота једног посебног менталитета и поднебља (Русија).  

Велики број глумаца, играча и музичара је својим талентом изнело овај опсежан уметнички подухват и допринело да се гледаоцима утисне у сећање сваки његов сегмент. У љубавној причи циганке и крадљивца коња улоге играју Ивана Кнежевић и Милена Ражнатовић (Рада) и Иван Босиљчић (Лојко - Зобар), а уз њих Љиљана Стјепановић, Драган Вујић, Милан Тубић, Никола Булатовић, Милан Антонић, Зоран Бабић, Жарко Степанов, Веселин Стијовић Десимир Станојевић  и други.

Утисци ученика:

 „Прича о Лојку Зобару и његовој љубави према лепој Циганки је неприкосновена и оставља без даха. Целу представу сам гледала с одушевљењем. Музика, плес, глума и таленат је све оно што одређује овај мјузикл. Раскошни гласови водећих глумаца, живописни  костими и слободна игра су оставили посебан утисак на све нас. Али оно што ме највише дотакло је та моћ љубави и љубав према једној жени од толико других. Лојко је због љубави хтео да напусти и своју чергу, да престане да краде коње и оде било где, али када је требало да клекне пред женом и моли је за руку, ту је граница повучена и љубав се окончава трагично. У смрти ће се љубав наставити као слободна , али се пред њом не клечи.“ 

                                                                     Милица Кнежевић         

„Фасцинирао ме број глумаца на сцени (у неким тренуцима и њих 35 у исто време) и њихова глума, играње и певање  понаособ. Одушевљена сам како је представљен један народ и њихова потреба за слободом и животом који је тотална супротност од оног који ми живимо.

Костими, као и музичке нумере су били сјајни.“ 

 

                                                                           Марија Гајић