ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ ДОМА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

 

ГЕНЕРАЦИЈЕ УЧЕНИКА СТАСАЛЕ СУ У ОКВИРУ ДОМА


Дом ученика средњих школа у Београду је васпитно образовна установа у којој се обезбеђују: смештај, исхрана и услови за учење и реализацију образовних и васпитних активности и садржаја, забавни и спортски живот за ученике који похађају школу ван њиховог места боравка.

Обавештења !

Vaše ime:

E-mail adresa:

Највећи проблем којег би желео/ла да се ослободиш/решиш је:

школа

породица

лични изглед

другарство

љубав

пороци

резултати

Позоришна представа

23.02.2018

 

ДОБРОДОШЛИ У СРБИЈУ


         На сцени „Звездара театра“, ученици Дома Београд синоћ су имали прилику да одгледају изузетно извођење представе „Добродошли у Србију“, познатог глумца Драгана Јовановића,  који је уједно аутор текста и носилац главне улоге. О популарности представе не треба много говорити, обзиром на чињеницу да интересовање публике не јењава ни након дванаест година од премијерног извођења исте, што оправдава чињеницу да заузима ласкаву титулу хит представе овог чувеног позоришта. Сценски израз Драгана Јовановића, проткан јединственошћу и духовитишћу очарао је ученике не скидајући им осмех са лица до краја саме представе.

          Специфичним начином изражавања који је засигурно својствен само главном глумцу, на наше одушевљење повео нас је на необично путовање кроз Србију. У свом наступу глумац се труди да дочара вредности и природне лепоте наше земље, преплићући историју, културу обичаје и музику на један посебан, помало саркастичан, али надасве духовит начин својствен само њему,  аутентично оцртавајући наше поднебље.

       Ова улога донела је Драгану Јовановићу ласкаво признање из области сценске уметности, за најбоље глумачко остварење на фестивалу „Нушићеви дани“, у Смедереву 2007., а треба истаћи и да битан део представе чине видео радови у којима, између осталих бриљирају Бранка Пујић и Раде Марковић.

            Ова комедија изузетног хумора , измамила нам је осмехе на лица,  који нису нестајали ни дуго након одласка из овог прелепог здања. Са нестрпљењем и жељом очекујемо да ћемо у неком наредном периоду уживати у једнако добрим представама попут ове!