ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ ДОМА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

 

ГЕНЕРАЦИЈЕ УЧЕНИКА СТАСАЛЕ СУ У ОКВИРУ ДОМА


Дом ученика средњих школа у Београду је васпитно образовна установа у којој се обезбеђују: смештај, исхрана и услови за учење и реализацију образовних и васпитних активности и садржаја, забавни и спортски живот за ученике који похађају школу ван њиховог места боравка.

Обавештења !

Vaše ime:

E-mail adresa:

Највећи проблем којег би желео/ла да се ослободиш/решиш је:

школа

породица

лични изглед

другарство

љубав

пороци

резултати

Прослава

06.02.2018

САВИНДАН 2018


На Савиндан, 27.01.2018. године, одржана је традиционална Светосавска академија, у Дому ученика средњих школа у Радној јединици „Змај“.

Tог дана славимо Светог Саву, једног од наших најсветлијих историјских личности, првог српског архиепископа  и просветитеља, оца српске духовности, културе, оснивача српске цркве  који нам је оставио завет доброте и милосрђа, а просветитељским радом осветлио стазе науке и просвете.

 

На почетку свечаности директор Дома је поздравио присутне и честитао славу, затим се присутнима обратила помоћница министра просвете, Марина Хасановић, пожелевши добродошлицу гостима, запосленима и ученицима.

Након Светосавске химне изведен је програм под називом „Прича о Светом Сави кроз живот и уметност“. Уз подсећање на кључне моменте живота младог принца Растка, касније монаха Светог Саве, кроз програм је наглашено шта нам је остављено као аманет, чега да се придржавамо и шта да чувамо.

Хор Дома , обавивши нас својим дивним гласовима у свакога од нас унео је онај духовни моменат, када постајемо свесни да смо Савини потомци и да морамо да истрајемо на путу који је он мукотрпно за нас градио. 

Централној Светосавској прослави  претходила је недеља такмичења из области културе и спорта. Након завршетка свечаног дела програма прочитани су спортски резултати са Светосавког турнира, као и првонаграђени литерарни рад под називом „И где год је трунка пепела му пала, ту је нова љубав к роду засијала“.

 

У наставку су прочитана имена ученика који су остварили право на стипендију фондације „Мали свет“ као и имена запослених који су у 2017. години навршили 10,20,30 и 35 година стажа.

 

галерија

видео