ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ ДОМА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

 

ГЕНЕРАЦИЈЕ УЧЕНИКА СТАСАЛЕ СУ У ОКВИРУ ДОМА


Дом ученика средњих школа у Београду је васпитно образовна установа у којој се обезбеђују: смештај, исхрана и услови за учење и реализацију образовних и васпитних активности и садржаја, забавни и спортски живот за ученике који похађају школу ван њиховог места боравка.

Обавештења !

Vaše ime:

E-mail adresa:

Највећи проблем којег би желео/ла да се ослободиш/решиш је:

школа

породица

лични изглед

другарство

љубав

пороци

резултати

Дом ученика "Петар Драпшин"РЈ "Петар Драпшин"

ул. Краља Петра бр.83, 11000 Београд

тел.: 011/2627 333; 011/2629 264

зборница: 011/2624 672

управник: Милоје Кнежевић (моб. 064/8656 780)

e-mail: domdrapsin@gmail.com

 

ИСТОРИЈАТ

 


Дом ученика „Петар Драпшин“ је монументално здање саграђено 1926. године. Током 1998. године, након реконструкције фасаде, објекат је засијао пуним сјајем, а 2009. године, када је изведена унутрашња реконструкција објекта, створени су услови за нови век. Због своје архитектонске вредности проглашен је спомеником културе. У строгом је центру нашег главног града, у непосредној близини Кнез Михајлове улице, древних зидина Калемегдана, ушћа Саве у Дунав као и националних институција културе и просвете.

 

У дому бораве и стичу своја знања ученици из око30 средњих стручних школа и гимназија. Ипак, највећи број (око 50 %) места припада ученицима Ваздухопловне академије. Ова школа је јединствена у нашој земљи и лидер у региону због образовних профила које нуди. Ту су и талентовани ученици из уметничких школа (музичких и Балетске „Луј Давичо“), Филолошке гимназије, Математичке гимназије, Електротехничке школе „Никола Тесла“, Првебеоградске гимназије, Техничке школе „Дрво арт“ и других.

 

Васпитно–образовни рад је наша примарна активност. Негујемо препознатљив стил рада са младима, пун отворености, срдачности и узајамног уважавања васпитача и васпитаника. Искусан васпитачки кадар омогућава развој ученика ка свестраној личности. Добра образовна структура васпитача омогућава пружање најнепосредније подршке ученицима у савладавању наставног програма. Инструктивна настава се одвија из математике, српског и енглеског језика као и механике.

 

Социјална компонента је веома битна у нашем постојању. Пружамо могућност талентованим ученицима, слабог материјалног стања, да се образују у Београду  под веома повољним условима. Обезбеђујемо здравствену заштиту  кроз сарадњу са школским диспанзером и другим специјализованим установама.

 

Ученицима се нуде комфорни услови смештаја (собе са купатилима, сигнал за интернет и ТВ у свакој соби), просторије за учење, друштвени живот и забаву. Библиотека дома је богато опремљена лектирним фондом, белетеристиком, научним и популарним издањима... У библиотеци се поред добре књиге могу користити и рачунари, али и добити час инструктивне наставе од професорке књижевности.

 

Слободно време ученика се организује на креативан начин. Посећују се позоришта, биоскопи и музеји, организују се излети и крстарења Савом и Дунавом. Све ово је бесплатно и уз стручно вођење. Велики број секција омогућава испољавање талената ученика. Организоване су следеће секције: спортска,ликовна, литерарна, музичка, аеробик, квиз вечери и музичко- поетски програми.