ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ ДОМА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

 

ГЕНЕРАЦИЈЕ УЧЕНИКА СТАСАЛЕ СУ У ОКВИРУ ДОМА


Дом ученика средњих школа у Београду је васпитно образовна установа у којој се обезбеђују: смештај, исхрана и услови за учење и реализацију образовних и васпитних активности и садржаја, забавни и спортски живот за ученике који похађају школу ван њиховог места боравка.

Обавештења !

Vaše ime:

E-mail adresa:

Највећи проблем којег би желео/ла да се ослободиш/решиш је:

школа

породица

лични изглед

другарство

љубав

пороци

резултати

Дом ученика "Стеван Чоловић"


 
РЈ "Стеван Чоловић"

ул. Хумска бр. 8, 11000 Београд

тел.: 011/2647 760, 011/369 0415, 011/2647 660

моб.: 064/8656 755

управник: Бранко Вујић

e-mail: dom.colovic@sbb.rs

 
 

ИСТОРИЈАТ

 

Објекат РЈ ''Стеван Чоловић'' сазидан је 1950. године. Објекат је више пута мењао намену, а школске 1987/88. године извршена је промена првобитне намене и постаје дом ученика. Објекат има 800 м2 корисне површине.

Управник, пет васпитача, педагог и остали запослени доприносе да у овом Дому влада породична атмосфера. Дом је мешовитог, мушко - женског састава чиме задовољава услове за оптималан и здрав живот и рад ученика. Намена Дома се више пута мењала да би 90– тих година постао женски интернат. Од пре неколико година у Дому станују и дечаци. Осим свакодневног васпитно-образовног рада са ученицима у Дому раде и секције: спортска секција са свим спортским садржајима, уметничка радионица, здравствени клуб, секција за слободне активности која има активну сарадњу са Програмском службом и друге кроз чији рад се ученици исказују креативно.


Дом је у најлепшем делу града, окружен зеленилом. У непосредној близини је СД „Партизан и СД „Црвена звезда, а недалеко од Аутокоманде са једне, и железничке станице „Прокоп“ са друге стране. Преко пута се налазе тениски терени.