min logo

НАГРАДНО ПУТОВАЊЕ УЧЕНИКА НА КОПАОНИК

Ученици нашег дома, учесници Републичке Домијаде 2019. боравили су на Копаонику у нашем објекту „Машинац“ у периоду од 7. до 9. јуна.

Изузетно лепо време нам је помогло да реализујемо све активности, које смо планирали, уз помоћ наших колега из Дома „Машинац“. Ученици су уживали у току пешачке туре  преко Пајиног пресла, Карамана, Мариних вода и Јарма, упознајући се са лепотама Националног парка Копаоник и топографским и географским карактеристикама предела којим смо пешачили. По показатељима са наших мобилних телефона дужина стазе је била око 15 км.

Искористили смо прилику да ученике упознамо са флором и фауном Копаоника, нарочито се осврћући на самоникло јестиво и лековито биље  и на постојање гљиварских стаза на Копаонику.

Ученици су у оквиру рада еколошке секције „Чувари природе“, одлучили да са запосленима у Дому „Машинац“ припреме и засеју травом површину испред објекта.

Ноћ пред одлазак организован је и занимљив квиз за наше ученике, на коме су ученици показали изузетан ниво знања из различитих области.

DSC 0213DSC 1090DSC 1283DSC 1290DSC 1406DSC 0131DSC 0173

Дом ученика средњих школа Београд